Ieders eigen ideologische zuurstoffles

NRC, Robbert Dijkgraaf, 30 september 2016

"Waarom lukt het zo slecht de waarden van de wetenschap te delen? Waarden die tot de kern van iedere gezonde samenleving zouden moeten horen, zoals het zoeken naar waarheid, de wens tot nuance, een gezonde dosis scepsis, respect voor feiten én voor onzekerheden en verwondering over de rijkdom van de natuur en de menselijk geest." >


In onze carrières hebben wij gemerkt dat het delen van kennis op het gebied van gezondheidszorg moeizaam gaat. Voordat het groter publiek er bekend mee is, is er veel tijd verstreken. In de tussentijd worden daardoor veel mensen niet geholpen met de juiste technieken. Daarom hebben wij gekozen om de nieuwe technieken rechtstreeks aan te bieden voorzien van de betrouwbare, begrijpbare en volledige informatie. Het is hard werken om in de mediawereld gevonden te worden en ook betrouwbaar gevonden te worden. Robbert schets dit als volgt:

 "Een reden dat het overdragen van wetenschappelijke kennis zo stroef verloopt, is dat dit medialandschap snel aan het verkruimelen is. Er komen steeds meer spreekbuizen, groot en klein, vooral online. Daarenboven ‘atomiseren’ kranten, radio- en televisiezenders en websites in losse nieuwsberichten, podcasts, video’s, posts of tweets. Ideologieën en levensvisies polariseren deze wolk van gefragmenteerd nieuws zoals magnetische polen ijzervijlsel aantrekken."

Ieders eigen ideologische zuurstoffles NRC, Robbert Dijkgraaf, 30 september 2016